Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Glutenfree vodič kroz Beograd

Znam po sebi koliko mi je bitno kada putujem negde da znam gde se u tom gradu nalazi prodavnica zdrave hrane. S obzirom da je vreme novogodišnjih praznika i da će mnogi doći u Beograd, sastavila sam spisak prodavnica zdrave hrane, s akcentom na glutenfree, kako na Novom Beogradu, tako i centru grada, a tu je i nekoliko restorana i jedna pekara.

Prodavnice zdrave hrane na Novom Beogradu, koje prodaju i glutenfree namirnice: 

Ukoliko ste na Novom Beogradu, moja preporuka je uvek hipermarket u Mercatoru, jer je on najbolje snabdeven zdravom hranom i namirnicama bez glutena. Mercator se nalazi u ulici Bulevar umetnosti 4.

Proizvođač bezglutenske hrane Aleksandrija Fruška Gora, Jurija Gagarina 14j, lokal 10, zgrada Mimoza. U njihovoj ponudi možete naći palentu, mleveni keks, testeninu, dvopeke, biskvite, smrznute proizvode, brašno.

Efedra Bioshop, imaju prodavnice na dve lokacije, u Bulevaru Mihajla Pupina 16b i Đorđa Stanojevića 11d.

Biošpajz, Palmira Toljatija 5, donji nivo pijace Stari Mercator, lokal 9.

Gluten Free Shop se nalazi u Zemunu, u ulici Prvomajska 89.

Aleksandrija Fruška Gora proizvodi

Prodavnice zdrave hrane u centru grada, koje prodaju i glutenfree namirnice:

Neven Biocentar, imaju prodavnice na dve lokacije, u Beogradskoj 41 i Dečanskoj 21.

IDEA organic, Kralja Petra 74, Svetogorska 22, Patrijarha Varnave 24.

Biošpajz, Kalenić pijaca, ulaz iz Njegoševe ulice.

Maslina, Katanićeva 2.

Olivia Market, Mutapova 42.

Srna Store, Višnjićeva 2b.

Nutricia, Skadarska 47, Bajlonijeva pijaca.

U svim DM prodavnicama u Beogradu možete naći organsku i zdravu hranu, kao i proizvode bez glutena. Ukoliko ste u TC Ušće u prizemlju se nalazi IDEA supermarket, dok se u prizemlju TC Delta City nalazi Maxi supermarket. Nažalost, oba sa skromnim izborom namirnica bez glutena, ali za prvu pomoć nije loša opcija.  Ali zato prekoputa TC Delta City imate gluten free pekaru GlutenNo.

Glutenfree pekara:

Prva i za sada jedina bezglutenska pekara u Beogradu, GlutenNo, nalazi se u naselju Belville, zgrada Ljubičica, Jurija Gagarina 14e, lokal 11. U GlutenNo pekari svakoga dana možete kupiti domaći hleb, pizze, sendviče, paste, njoke, kolače, muffine, palačinke, kao i proizvode bez laktoze, kazeina i šećera.

Prosciutto pizza @GlutenNo

Restorani koji služe bezglutenske obroke:  

Restoran Maša, Ustanička 170. Maša je jedini restoran u Beogradu u kome se služe samo bezglutenski obroci. Pored raznih specijaliteta kuće, možete pojesti i karpaćo od bifteka, grilovani koziji sir, paste, salate, potaže, jela sa roštilja ili ribu.

Novak Cafe & Restaurant, na Novom Beogradu, u ulici Bulevar Arsenija Čarnojevića 54a.

U Restoranu Madera, u ulici Bulevar kralja Aleksandra 43, kuvar pravi prema vašim željama obrok, i prema onome šta je tokom dana u ponudi, ali uvek možete zatražiti konobaru da vas informiše šta se može spremiti van menija gluten free.

Čoko mafini @ GlutenNo