Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sirova čokoladna torta

Juče smo proslavili 3 godine ljubavi, sitnih svađa, zaljubljivanja i odljubljivanja, očekivanja i razočarenja, novih poslova i otkaza, bliskosti i razumevanja, i nerazumevanja, uzajamne tolerancije, strasti, ljutnje, bolesti, uređivanja stana i svađa s majstorima, iskrenosti i vernosti, ne uvek tako idealne materijalne situacije, i mojih odluka da baš u takvim situacijama kupim nove cipele. I mnogo toga još, jer sve je to život udvoje i sve to treba proslaviti.

Nije bilo bolje prilike od naše trogodišnjice da napravim svoj prvi sirovi dezert . I nije bilo boljeg recepta od Heleninih neodoljivih raw čokoladnih kocki, koje su u mojoj kuhinji postale sirova čokoladna torta! Nisam imala mnogo vremena da eksperimenišem, čim sam pročitala recept znala sam da je idealan, biće gotov za 15ak minuta i neću kiksnuti. 

Sirova čokoladna torta recept

Sastojci:

4 banane, 100 gr rastopljene čokolade (najbolje bi bilo da je domaća, sirova, ukoliko je nemate onda organska sa najmanje 70% kakaa), 70 gr rendanog kokosa, 15 gr kokosovog brašna, višnje za dekoraciju

Priprema:

Sve sastojke smiksajte u blenderu * Ukoliko vam smesa nije dovoljno slatka možete dodati malo meda ili javorovog sirupa * Staviti  u kalup, preliti čokoladnom glazurom, ukrasiti višnjicama i ostaviti par sati u firižideru *  Prijatno!

 

3 Responses
 • Damir
  July 20, 2017

  Njam! 🙂

 • Nevena
  July 21, 2017

  🙂

 • Enya
  April 15, 2020

  Hi, very nice website, cheers!
  ——————————————————
  Need cheap and reliable hosting? Our shared plans start at $10 for an year and VPS plans for $6/Mo.
  ——————————————————
  Check here: https://www.reliable-webhosting.com/

What do you think?

Your email address will not be published.